Info om Covid-19

Informasjon om COVID-19

Til alle elever og lærere

For å forebygge smittespredning…

Elever og foreldre skal ikke vente i våre lokaler før og etter timer. Elever bør ankomme direkte til sin time og forlate lokalet når timen er ferdig. Foreldre bes vente utenfor bygget med unntak av de aller minste som trenger følge. Venteværelse og te/kaffe-krok vil være avstengt for elever. Bruk sunn fornuft og vikeplikt dersom du passerer noen i gangen.

Retningslinjer for å begrense smittespredning

  • Forbud mot håndhilsning, klemming og annen fysisk kontakt.
  • Alle elever og lærer må vaske hendene før hver time. Bruk også antibac før og etter timen.
  • Desinfisering av overflater som pianotangenter, øvrige instrumenter og dørhåndtak gjøres med jevne mellomrom.
  • Forsøk å ikke ta deg selv i ansiktet. Snu deg bort og dekk munnen med innside av albuen (albuekroken) hvis du må hoste eller nyse, eller bruk papirlommetørklær som kastes etter bruk.
  • Hold minst én, helst to meters avstand til hverandre.
  • God ventilasjon er å anbefale. Luft godt mellom timene og i ledige øyeblikk, ved å åpne vinduer og dører der dette er mulig.

Hold deg hjemme hvis…

  • …du er syk, og send beskjed til post@poprommet.nomed oversikt over symptomer. Kontakt lege eller legevakt over telefon (IKKE 113) dersom du får symptomer som feber og såre luftveier, spesielt hvis du vet du har vært i kontakt med folk som har påvist smitte eller du har reist i områdene med høy smittespredning.
  • …noen du har truffet de siste ukene har fått påvist koronasmitte eller er blitt satt i karantene.

Sang

Ved sangtimer puster vi ut med større kraft enn ved vanlig tale, og det er derfor viktig at elever og lærere jobber side om side, og ikke rett mot hverandre, slik at luftstrøm ikke går mot hverandre, men ut i rommet. I tillegg må vi holde så god avstand som mulig. Vi skal inntil videre ikke bruke mikrofoner eller annet utstyr som brukes i nærheten av munnen.

Piano

Pianolærere bør ikke sitte ved siden av elever på pianokrakk, men heller stå bak eleven med minst en meters avstand og observere og gi muntlige instruksjoner. Dersom lærere må demonstrere noe for eleven må eleven reise seg fra krakken og stå ved siden og observere. Lærer må vaske pianotangentene etter hver time, fortrinnsvis med desinfiserende middel.

Gitar/bass

Lærere og elever skal ikke låne hverandres instrumenter. Dersom lærer må hjelpe eleven med å stemme instrumentet må man vaske hender eller bruke antibac før og etter. Det er viktig at elever og lærere jobber mest mulig skråstilt side om side, og ikke rett mot hverandre, slik at luftstrøm ikke går mot hverandre, men ut i rommet. I tillegg må vi holde så god avstand som mulig. Vi skal inntil videre ikke bruke mikrofoner eller annet utstyr som brukes i nærheten av munnen.

Trommer

Vi skal ikke byttelåne trommestikker uten å vaske hendene eller bruke antibac både før og etter. Trommelærere bør ikke sitte ved siden av elever på trommestol, men heller stå bak eleven med minst en meters avstand og observere og gi muntlige instruksjoner. Dersom lærere må demonstrere noe for eleven må eleven reise seg fra trommestolen og stå ved siden av eller bak lærer og observere. Lærer må vaske pianotangentene etter hver time, fortrinnsvis med desinfiserende middel.

Musikkproduksjon

Lærere og elever bør ikke sitte/stå nærmere hverandre enn 2 meter. Det er viktig at elever og lærere jobber mest mulig skråstilt side om side, og ikke rett mot hverandre, slik at luftstrøm ikke går mot hverandre men ut i rommet. Dersom det benyttes instrumenter til undervisningen, se retningslinjer for instrumenter lenger opp i denne listen.